Olvasóink küldték

Kisiskolások is olvasták, hallgatták és rajzolták a Sárkányszelídítők meséit! Íme, itt egy galéria a foglalkozáson készült rajzaikból, amelyek az alábbi történetekhez készültek: Borsóleves, Piros bogár, Szép virágok titka, Wihar szigetek. A csepeli Móra Ferenc Általános Iskola tanulóitól.

Egy óvónéni küldte "1976-ban fordult elő velem utoljára, hogy húslevest szénné égettem. Akkor pici babámmal foglalkoztam, játszottam szinte megszállottan. Most Vihart Anna-Sípos (S) Gyula Sárkányszelidítők című könyvét olvastam, ugyanolyan megszállottan. A Váratlan segítők fejezetnél éreztem meg az égett szagot, nem bosszankodtam, mert az akkori élmény is előjött ezáltal, ahogy kislányommal önfeledten játszottunk. Mindkét élményt köszönöm az alkotóknak, a könyvet és a babaélmény felelevenedését!!" Szalai Rita


Ovis sárkányszelídítők! A szombati kiállításra (2015. május 2.) egy óvónéni elhozta a gyerekek rajzait, amit a mesék alapján rajzoltak! Itt van belőlük egy galéria, a hozzájuk írt - ovisok által mondott - magyarázó szöveggel.


A csepeli Kati oviból kaptunk egy nagy adag ovis rajzot, amiknek az a különlegességük, hogy a kisgyerekek saját magyarázatai is oda vannak írva, mi történik épp a képen! Nagyon aranyosak, érdemes megnézegetni!


 


sarkanyszeliditok.hu © Sipos Gyula - Vihart Anna I www.facebook.com/sarkanyszeliditok
Így születtek...  I  Mesék  I  A könyvekről  I  Játékok  I  Könyvesboltok  I  Programok  I  Olvasóinktól  I  Kapcsolat


HÍRLEVÉLNapközis mesék

Íródott 2017-ben, a Zimándy Ignác Általános Iskola 10. napközis csoportja (4. a és 4. d osztályos tanulók) részére.
A szereplőket péntekenként olyan gyerekek mondták, akik azon a héten kitűntek valami jóban.
A szereplők elég meglepőek voltak, az első héten például egy fiú Lionel Messit, Pikachut (pokémon), Darth Vadert és Miki egeret kérte. Hogy ebből mi lett?
Bővebben

Ha jön a manókirály

Kedves Olvasó Barátaink!
A napközis mesék sorozatát befejezzük. A tíz mesét egy kis füzetben (egyszerű, fekete-fehér kivitel), száz példányban kinyomtatjuk, egyrészt a gyerekeknek, másrészt, aki még szeretné, annak....  :-)Programok

Sárkányszelídítős műsor Törökbálinton, a Zimándy Ignác Általános Iskolában 2016. december 6-án és 7-én.
Bővebben

Köszönjük a rajzokat :-)
A mesékhez ovisok és iskolások sok-sok rajzot küldtek nekünk, amire nagyon büszkék vagyunk! Ezekből látható egy kis válogatás, íme:
Galéria :-)