Díjnyertes ovis rajzok!

Az én mesém

Óvodások rajzaiból nyílt kiállítás Csepelen, a Karácsony Sándor Általános Iskolában. A díjazott rajzokból három a Sárkányszelídítőkhöz készült.
A kiállítás címe: "Az én mesém". 

Sárkányszelídítők

Sárkányszelídítős műsor Csepelen, a Kati oviban - 2017. január 10.

Tegnap (kedden) Sárkányszelídítős műsort adtunk elő Csepelen egy óvodában. Anna hozta a képeit is, és nagy meglepetésünkre a gyerekek is rajzokkal vártak - mint kiderült, már ismerik és az óvónénikkel feldolgozták a meséket. Nagyon örülünk! :-) Itt egy képgaléria a rajzaikból:


Sárkányszelídítők

Zenés műsor Törökbálinton, a Zimándy Ignác Általános Iskolában - 2016. december 6-7.

Múlt hét kedden és szerdán Sárkányszelídítők zenés műsor volt Törökbálinton, a Zimándy Ignác Általános Iskolában. (Ott napközizem - Gyula). Veszely István fotózott és elküldte a képeket - íme:


Sárkányszelídítők

Kiállítás, Móra Ferenc Általános Iskola, 2015. november 25.

A Móra Ferenc Általános Iskola szeretettel hív és vár minden kedves érdeklődőt VIHART ANNA restaurátor, képzőművész illusztrációiból rendezett kiállításra
2015. november 25-én 15 órára
Cím: Móra Ferenc Általános Iskola 1214. Budapest, Tejút u. 10.
A kiállítás 2015. december 12-ig tekinthető meg.

Itt látható Anna november 25. szerdai csepeli kiállítás-megnyitójáról néhány kép. Rita néni a tavalyi ovisokkal és más iskolásokkal meglepetésként előadta a katicás mese dramatizált változatát, más gyerekek furulyáztak és énekeltek, Anna virágot is kapott, szóval nagy szeretettel fogadták! :-) 

Különb és különb dolgok égen és földön - Vihart Anna kiállítása, Törökbálint, Falumúzeum
Sárkányszelídítők

Kiállítás és könyvbemutató Százhalombattán, a Hamvas Béla Városi Könyvtárban

Százhalombattán megnyílt Vihart Anna kiálítása, s ez egyben a Sárkányszelídítők zenés könyvbemutatója is volt. A programon részt vett egy kedves helyi újságírónő, az alábbiakban az ő beszámolóját olvashatjátok.

A Vihar-szigeteken, az emberek világában és a Fekete-hegyen játszódnak a Sárkányszelídítők című mesekönyv történetei. Az almák beszélnek, a rózsák futnak, az 'ú' pedig olykor lebillen Jofi nevének a végéről.
A könyvet varázslatos illusztrációk teszik egyedülállóvá, alkotói május 21-én mutatkoztak be Százhalombattán a Hamvas Béla Városi Könyvtárban. Az illusztrátor, Vihart Anna restaurátorként dolgozik és a Képzőművészeti Egyetemen tanít. Aki rávette a rajzolásra, Sípos (S) Gyula, a mesék szerzője, a Szeretet Földje Szolgálat képviselője. A törökbálinti keresztény közösséghez a környéken élő művészek, szociális munkások, kulturális szakemberek tartoznak. Gyógyító, missziós rendezvényeket, előadásokat, lelkigyakorlatokat, kiállításokat szerveznek, a legelesettebbeket szolgálják. A sárkányos mesekönyv sokadik kiadványuk, a százhalombattai könyvtárba is lassan 'hazajárnak'.
A zenés könyvbemutató a művészi illusztrációkból álló mini tárlat megnyitásával kezdõdött. Vihart Anna grafikái olyan mesevilágba csalogatnak, ahol mindennek – fának, hegynek, állatnak – lelke és arca van. Ez még nem lenne újdonság, megszoktuk a bűbájos Disney-filmeken. A 'Vihar-szigeteken' azonban az arcok valódiak - érzelmeket, tapasztalatokat, tulajdonságokat tükröznek, amelyek nem feltétlenül pozitívak, de nem is egyértelműen negatívak, hanem olyanok, amilyenek. Meg kell nézni! A sárkányokkal természetesen, gond van, kicsit se cukik, van, aki szerint ijesztőek. Sípos (S) Gyula szerint ez nem is baj, mert a gyerekek a meséken keresztül élik ki szorongásaikat és félelmeiket. Ő pedig igyekezett olyan meséket írni, amelyek méltóak Vihart Anna művészetéhez: akad bennük konfliktus, keveredés, kérdés, de azt a szereplõk megoldják, helyrerakják, megválaszolják. A kötet kikölcsönözhető a könyvtárból és megvásárolható a Szeretet Földje Alapítványtól.
CK
Százhalombattai Hírtükör - www.hirtukor.huSárkányszelídítők

Kiállítás és könyvbemutató, Erdei Éva Galéria, 2015. május 2.


Egy restaurátor, egy író és néhány írás.

Egy grafikus nő, egy gitáros férfi és a mesék.
Egy doktornő, egy népművelő és a képek,
és még mindig ugyanaz a két ember:
Vihart Anna képzőművész és Sipos Gyula
Szeretettel várunkmindenkit
az első sárkányszelídítő programunkra
a kiállítással egybekötött könyvbemutatóra és zenés beszélgetésre.
 


sarkanyszeliditok.hu © Sipos Gyula - Vihart Anna I www.facebook.com/sarkanyszeliditok
Így születtek...  I  Mesék  I  A könyvekről  I  Játékok  I  Könyvesboltok  I  Programok  I  Olvasóinktól  I  Kapcsolat


HÍRLEVÉLNapközis mesék

Íródott 2017-ben, a Zimándy Ignác Általános Iskola 10. napközis csoportja (4. a és 4. d osztályos tanulók) részére.
A szereplőket péntekenként olyan gyerekek mondták, akik azon a héten kitűntek valami jóban.
A szereplők elég meglepőek voltak, az első héten például egy fiú Lionel Messit, Pikachut (pokémon), Darth Vadert és Miki egeret kérte. Hogy ebből mi lett?
Bővebben

Ha jön a manókirály

Kedves Olvasó Barátaink!
A napközis mesék sorozatát befejezzük. A tíz mesét egy kis füzetben (egyszerű, fekete-fehér kivitel), száz példányban kinyomtatjuk, egyrészt a gyerekeknek, másrészt, aki még szeretné, annak....  :-)Programok

Sárkányszelídítős műsor Törökbálinton, a Zimándy Ignác Általános Iskolában 2016. december 6-án és 7-én.
Bővebben

Köszönjük a rajzokat :-)
A mesékhez ovisok és iskolások sok-sok rajzot küldtek nekünk, amire nagyon büszkék vagyunk! Ezekből látható egy kis válogatás, íme:
Galéria :-)