Mesekártya

A Sárkányszelídítők és Ármányos sárkányos szereplőivel

Fekete Péter A játékosok kiosztanak öt-öt kártyalapot, a többit színnel lefelé az asztalra helyezik. Akinél két ugyanlyan kártya (pár) van, azt leteszi az asztalra. Minden körben minden játékos húz egy lapot, amíg el nem fogy az asztalról a kártya. Az nyer, aki az összes kártyát le tudja rakni – vesztes, akinél a „Fekete Péter” (Rettentő mennydörgés) marad.

Memória játék Vegyük ki a kártya-csomagból Rettentő Mennydörgés lapját. A maradék 32 lapot összekeverjük, majd színnel lefelé több sorban lerakjuk az asztalra. Az első játékos két lapot fordíthat meg sorban, egymás után, úgy, hogy a többiek is lássák, majd visszafordítja színnel lefelé. A következő játékos is felfordít kettőt. Ha ugyanolyanok a lapjai, vagy emlékszik rá, hogy a felfordított lap párja hol van, azt is felfordíthatja. Ha igaza van, a párt kiveszi és leteszi maga mellé. Ha nem talált, akkor mindkettőt visszateszi színnel lefelé. Rossz próba után nincs új lehetősége, amíg rá nem kerül a sor! Az nyer, aki a legtöbb párt összegyűjti.

 


sarkanyszeliditok.hu © Sipos Gyula - Vihart Anna I www.facebook.com/sarkanyszeliditok
Így születtek...  I  Mesék  I  A könyvekről  I  Játékok  I  Könyvesboltok  I  Programok  I  Olvasóinktól  I  Kapcsolat


HÍRLEVÉLNapközis mesék

Íródott 2017-ben, a Zimándy Ignác Általános Iskola 10. napközis csoportja (4. a és 4. d osztályos tanulók) részére.
A szereplőket péntekenként olyan gyerekek mondták, akik azon a héten kitűntek valami jóban.
A szereplők elég meglepőek voltak, az első héten például egy fiú Lionel Messit, Pikachut (pokémon), Darth Vadert és Miki egeret kérte. Hogy ebből mi lett?
Bővebben

Ha jön a manókirály

Kedves Olvasó Barátaink!
A napközis mesék sorozatát befejezzük. A tíz mesét egy kis füzetben (egyszerű, fekete-fehér kivitel), száz példányban kinyomtatjuk, egyrészt a gyerekeknek, másrészt, aki még szeretné, annak....  :-)Programok

Sárkányszelídítős műsor Törökbálinton, a Zimándy Ignác Általános Iskolában 2016. december 6-án és 7-én.
Bővebben

Köszönjük a rajzokat :-)
A mesékhez ovisok és iskolások sok-sok rajzot küldtek nekünk, amire nagyon büszkék vagyunk! Ezekből látható egy kis válogatás, íme:
Galéria :-)